[mediaimage not found]

De Man Die Met Zijn Ogen Kon Ademen 24 JUL 2005

Gisteren op de Gentse Feesten afgesproken met Klier. Klier kent u als de genadeloos grappige cartoonist die dagelijks het Behang van Limburg volstampt met smakeloze grappen. De details van onze namiddag op het grootste volksfeest van Europa bespaar ik u alvast, maar ik kan u vertellen dat we de hoofdrol hebben gespeeld in het vrijgezellenfeest van een hitsige westvlaamse die verkleed was als een non. Maar sta me toe om to the point te komen: ik zou het hebben over iets wat ik aan het Baudelopark heb gezien.

Op het Baudelopark stond namelijk een heel speciale attractie: "De Man Die Met Zijn Ogen Kon Ademen". Een Victoriaans opgekleede tent, die me heel erg aan Carnivale deed denken. Je kent dit soort attracties wel uit Tim Burton-films: mysterieus, welbespraakte presentator en heel veel ouderwetse show. Ik dus daarheen. In m'n eentje. Klier moest schijten of zo, ik weet het niet. Ik hou ook niet echt bij wat er allemaal gaande is met andermans stoelgang.
Binnen heerste een mysterieuze sfeer. De man, gekleed in een homofiel pakje dat de kruising was tussen een He-man outfit en een YMCA kalfslederen onderbroek, bezweerde ons met allerlei verhaaltjes om daarna onder te duiken in een echt bad met echt water (Ik laat me niet snel bedotten door goochelaars dus ik had vooraf even
getest of er wel water inzat). En mijn grote verbijstering concentreerde de man zich en... ademde uit door zijn ogen. Je kon de pareltjes ZIEN! Ik zweer het je.


Ik ben 's avonds thuisgekomen en heb het ook geprobeerd. Via m'n ogen belletjes blazen in bad lukt me niet, mààr ik heb ontdekt dat ik wél kan uitademen via m'n achterwerk.
Volgend jaar op de Gentse Feesten: "De Man Die Met Zijn Aars Kan Ademenen". Tot dan!