Strips

Sinds z'n debuut in 2002 is Lectrr ook bezig met strips. Meestal korte strips voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers, maar ook scenario's voor andere tekenaars (oa. Charel Cambré, Jan Bosschaert, Gerard Leever, Kim en Steven Dupré), voor andere reeksen (oa. Suske en Wiske), als ghostwriter (oa. voor Alex Agnew, Pieter Aspe, ...) of langer werk in opdracht.

RED RIDER

Red Rider is een 21e eeuwse herinterpretatie van de Rode Ridder. Lectrr schreef en Stedho tekende deze magistrale reeks.LARS

Lars is een lelijke hond met een veel te dikke kop die een jaar lang verschillende kranten heeft onveilig gemaakt. Samen met zijn baasje Boris en z'n beste vriend Otto beleefde hij de meest onnozele avonturen.

Lars verscheen of verschijnt in Gazet van Antwerpen (B), Algemeen Dagblad (NL), Belang van Limburg (B), Woef (B) en verschillende tijdschriften in Scandinavië en Duitsland. Van z'n avonturen zijn 2 albums verschenen: Lars Attacks! en Extra Lars!

TURNHOUT TERMINUS


Een expositie over het heemkundige verleden van Turnhout, hoe kleed je die beter in dan met een strip, geschreven door Lectrr en getekend door de meesterlijke hand van Charel 'Jump' Cambré? Aan de hand van zeven straffe verhalen graven de auteurs dieper in het verleden van de Kempische gemeente. Van outlaws in het Wilde Westen, de geschiedenis van proefbuisbaby's in de jaren vijftig tot een mysterieus dier dat de contreien van Turnhout nog steeds zou teisteren: Turnhout Terminus is een klein pareltje en een must-read voor iedereen die van strips houdt.

DE AVONTUREN VAN VOS

In de zomer van 2004 publiceerde het Gentse Stadsmagazine Zone 09/ de absurde paginastrip "De avonturen van Vos". In plaats van zijn wekelijkse cartoons voor het tijdschrift ging Lectrr vijf weken aan de slag met de stripscenario's van Luc de Vos. Die kent u natuurlijk als zanger van Gorki, columnist of als schrijver.

Elke week opnieuw werd een andere stripklassieker voor de kar gespannen van de hersenspinsels van Vos. Of het nu de Rode Ridder was (die Luc de Vos prompt de Voze Ridder doopte), Asterix (Vosterix) of de Kapoentjesstrips waren: niemand was veilig voor de strapatsen van Vos en Lectrr. De reeks liep tot het einde van de zomer. Momenteel zijn er geen plannen om de reeks nieuw leven in te blazen. 

NV MET TALENT


Tweewekelijkse strookstrip voor Vacature, waarin de avonturen van een aantal werknemers in het familiebedrijf NV Met Talent centraal staat. Verwacht je aan onnozele kantoorhumor waar zelfs Dilbert van kaka in zijn broekje zou doen bij het lezen.

CAMPUS HILARIUS

Eén jaar lang terroriseerden Meester Rolf en Directeur Dolf de pagina's van Klasse voor Leraren, en de leraarskamer zal nooit meer hetzelfde zijn. Absurde strookstrip over het wel en wee van Campus Hilarius, waar leerlingen idioter afstuderen dan ze er op de eerste dag aankwamen.

DATANEWS


Sinds 2012 elke twee weken in hét blad voor de IT-professional: een strookstrip over computers, pda's, smartphones, programmeertalen en IT-termen waar ik geen fluit van begrijp. Maar dat is niet erg, want het is hi-la-risch.

WORMTROOPERS


Wormtroopers is Lectrr's eerste uitgave, bij de ter ziele gegane uitgeverij Incognito Strips.
Het door critici bejubelde en vergruisde Wormtroopers is een satire op de autobiografische strips, die ten tijde van het ter perse gaan (2002) hoogtij vierden.
Lectrr neemt de autobio scene compleet op de hak, zet menig collega-tekenaar te kakken en sluit af met een geniale apotheose.

"Bij Lectrr zit er logica in de absurditeit, die bij Kamagurka soms ver te zoeken is." (Stripster)

Wormtroopers (2002) is helaas niet meer te verkrijgen. Oef.