Over Lectrr


Lectrr is de vergeten nakomeling van de baron von Münchhausen en Marilyn Monroe, die te onhandig was om in den bouw te gaan en dus maar cartoonist werd. Ook actief als standup comedian, radiomaker en columnist. Topsporter op rust. Doet een vrij interessante imitatie van een naaktgeschoren poedel die door een brandende hoepel springt en kan met zijn ogen dicht de cupgrootte van eender welke vrouw bepalen op de tast. Lectrr is de vleesgeworden fantasie van eenzame huisvrouwen, de redder van het vaderland in humorloze tijden en een notoir genie wiens leven vroeg of laat verfilmd zal worden door een grote hollywoodregisseur. Vrouwen krijgen spontaan een orgasme als hij de kamer binnen komt gewandeld en mannen voelen zich bedreigd in zijn aanwezigheid

Lectrr is voor altijd ongeveer 25 jaar.
Zijn cartoons worden vertaald in het Frans, Engels, Zweeds, Noors, Afrikaans, Duits en het Turks. De sloeber werd meermaals genomineerd voor Press Cartoon Belgium, meermaals voor de Inktspotrprijs, één keertje voor de Stripschapspenning en won de tweede prijs op de honderd meter schoolslag. Unesco Canada gaf hem op World Press Freedom Day in 2018 de Press Freedom-prijs. 


Lectrr is sinds mensheugnis jurylid op het Cartoonfestival van Knokke-Heist en is huiscartoonist bij De Standaard.
Hij zet zich in voor de rechten van cartoonisten, als lid van Cartooning for Peace en Regional Representative bij Cartoonists Rights Network International.