[mediaimage not found]

Jeugd 11 JUL 2004

Ja. Het is waar. Ik heb gisteren een tijdlang doorgebracht met Sickboy. Pitta gaan eten en zo. In plaats van u te vervelen met verhalen over dit kortstondige ontmoeten verblijd ik u liever met want geinige jeugdzondes van ons beiden. Namelijk: "die keer toen Sickboy een kat wou neuken."

Het begon op een herfstachtige woensdagnamiddag. Zoals altijd liep Lectrr welgemutst over straat en werd ie her en der aangesproken door meisjes van zijn leeftijd. Voor een jonge puber oefende hij vrij veel aantrekkingskracht uit op de meisjes van het dorp, en die vielen dan ook haast in katzwijm als ze merkten dat de jonge adonis zich in dezelfde buurt als henzelve bevond. Lectrr was onderweg naar Sickboy, zijn kameraad door dik en dun. De week ervoor nog hadden Sickboy en Lectrr samen een gitaarversterker opgeblazen. Lectrr was zo slim steeds bij Sickboy langs te gaan, want dan vielen de brokken tenminste niet bij Lectrr thuis. Altijd sneuvelde er wel wat ten huize Sickboy, en Pa Sickboy hield zijn hart dan ook vast op het moment toen de kleine Lectrr het hoekje om kwam wandelen en z'n hand de lucht instak om Sickboy's vader te begroeten.

Drie honderdsten van een seconde later staan de twee schavuiten achterin Sickboy's tuin met een immense hoeveelheid vuurwerk in de hand. Die hadden ze gevonden in de schuur en waren wellicht de eigendom van Sickboy's grootvader die destijds in het verzet was geweest. De twee jonge helden besloten het vuurwerk in grootvaders rolstoel te steken, om te zien of ze er een jetpropulsie-systeem mee zouden kunnen bouwen. Sickboy's grootvader zat een halfuur later helemaal omzwachteld in de wachtkamer van de spoedafdeling. De hele familie was meegegaan, dus de kornuiten hadden het kot alleen. Ze konden niet goed kiezen tussen het steken van een piercing (in het schuurtje hadden we ook een industriële nietjesmachine gevonden die heel goed zou kunnen dienen voor het maken van piercings) of het scheren van de kat, dus besloten we onszelf te scheren en de kat een piercing te geven. Het beest jankte en viel bewusteloos na de eerste piercing. Lectrr besloot dat het hele gezin Sickboy uit halfzachte watjes bestond, en vond het dan ook tijd om op te stappen. Sickboy vond het ook hoogtijd dat Lectrr het aftrapte, want een halfuur later zou Baywatch op tv komen, en iedereen weet dat Sickboy dan de tv-worstjes bovenhaalt.

Twee uur later kreeg Lectrr nog een telefoontje, om te vragen of het niet een beetje vreemd was dat de kat nog bewusteloos was, en of het okee zou zijn mocht Sickboy er 'ns zijn lul instoppen. De jonge adonis legde Sickboy uit dat een poesje iets heel anders is dan een kat. Op die dag verloor Sickboy z'n onschuld, en tot op heden is Lectrr blij dat hij het hem heeft uitgelegd. Want zeg nu zelf: zou U pitta kunnen zitten eten met iemand die z'n lul in een kat heeft gestoken?