[mediaimage not found]

1 mei, dag van de arbeid 01 MEI 2004

Vandaag vreet ik geen klop uit. Gisteren naar het verjaardagsfeestje van een vriend geweest. Maar vooraleer dat gefeest van wal kon steken dompelde ik me -samen met George Cooney- onder in de wereld van sigaren, plastic accessoires en cosmetica, en dat allemaal om het geschikte pakje te vinden. Vooral bij het kopen van sigaren vonden we onszelf erg stoer en dandy. Ik heb die dag dan ook ontdekt dat die sjieke sigarenwinkel op de hoek van de Veldstraat géén, ik herhaal, géén klapsigaren verkoopt.

Daarna afgezakt naar LudoLand, alwaar de feestende menigte ons reeds zat op te wachten. Iedere Gentenaar weet dat het feestgedruis pas los kan breken met de entree van deheer George Cooney. Toen we de deur van LudoLand openzwierden gaf de dj er dan ook gelijk een lap op, een lap die hij pas er weer afhaalde rond een uur of vijf. In de tussentijd oude vriendschapsbanden weer wat beter aangehaald, verre kennissen beter leren kennen en een hollandse radiomaakster ontmoet, wiens weblog ik al een tijdje las (maar dat besef ik nu pas). Toen diezelfde platendame rond een uur of zes haar knieschijven kwijt was geraakt, George Cooney zich -tegen al z'n principes in- had laten overtuigen tot een dansje en Ludo wildvreemden van op straat begon te plukken om de leeglopende dansvloer weer vers leven in te pompen, besloten we collectief om er de brui aan te geven. Een uur geleden was de muziek reeds weggeëbd met het verdwijnen van de deejay, en met een laatste flapuitfluit-polonaise vierden we nog voor een allerlaatste keer het verjaren van L. en T., en het toetreden van Slovenië tot Europa. George Cooney stond erop het feest als laatste te verlaten, en toen hij deur achter zich toetrok begon de zon reeds op te komen boven de straten van Gent.

Ik besloot dan ook nog eerst langs de ochtendmarkt te gaan. Die tamzakken lagen allicht nog in hun nest, want er was nog niet één marktkramer te bespeuren op Sint-Jacobs. Dan maar in m'n bed gekropen en er drie uur later weer uitgesprongen omdat ik niet meer kon slapen. Lectrr, insomniac in wording?

Luisterlijst (selectie uit de playlist in LudoLand): T.RaumschmiereKylie, Millionaire en iets Hollands (alles behalve Tiësto).