[mediaimage not found]

Jimi Tenor 20 MEI 2004

Omdat ik zo'n verschrikkelijke tamzak ben, heb ik ook deze week deze weblog verzaakt. Het schaamrood staat me op de wangen terwijl ik dit schrijf. En ik heb dan nog zo'n uiterst boeiende week achter de rug. Ik ben een klootzak omdat ik het niet eerder met jullie heb gedeeld. Maar ik maak het goed. En wel nu meteen.

Backstage (20 mei 2004)

Elk beetje berucht cartoonist krijgt bij tijd en stond een vipbehandeling, da's voor mij niet anders. Ik kan de keren niet bijhouden dat ik vipkaarten krijg voor optredens waar ik achteraf niet eens heenga. Ik heb het niet zo voor dat vipgedoe, en daarom ga ik meestal niet.Maar toen ik onlangs een vipbehandeling aangeboden kreeg voor een optreden van Jimi Tenor, de Scandinavische Kitchkoning, was er voor mij weinig keuze: deze cartoonist vertrok halsoverkop naar Cactusclub in Brugge.
Een stomend optreden later loopt de ayatollah van plastic kitch door de backstage en wat merk ik? De snoodaard draagt gewoon identiek hetzelfde hawaiihemd als ondergetekende. Het behoeft niet veel uitleg dat ik zoiets waanzinnig maf vind. Jimi komt dan ook op me toegelopen en zegt: "Goodness gracious, wat een goeie smaak heb jij zeg." Ik zeg van hem hetzelfde, en nadat we wat hitsige groupies van ons af hebben geschud zitten we ons lens te verbroederen in een Brugs Bruin Café. Jimi, een klein uitgevallen viking met evenveel soul als een grote, dikke neger slaagt er zelfs in de plaatselijke piano te doen swingen, hoewel dat ding zo ontstemd is als wat. De sfeer is schitterend, en hoe meer we praten, hoe meer het lijkt alsof jimi een kloon is van mezelf, of omgekeerd. We besluiten dat één van ons beider vaders wellicht een scheve schaats heeft geslagen, en we wel halfbroers moeten zijn. In elk geval besluiten we de verbroedering officieel te maken, om deze ontmoeting voor eeuwig in ons geheugen te griffen. Als ware voetbalgoden besluiten we van hemd te ruilen. Dat doen die pottenstampers na elke match ook. Deze gentse garnaalridder is dan ook officieel verbroederd met de finse kitchkoning. En wie het niet gelooft mag gerust naar het hemd van Jimi Tenor komen zien, ik zal het speciaal voor je aandoen.

Luistertip: Alles van Jimi Tenor, maar vooral z'n nieuwe cd.