TEMP_Andrewsmcmeel

Andrews McMeel Syndication 25 SEP 2019

Lectrr's internationale cartoons worden vanaf heden gedistribueerd in de VS Door Andrews McMeel/Universal, door Cartoon Arts International.

Na een cartoon controverse in de New York Times werd door het bedrijf besloten om geen cartoons meer te distribueren. Voor tientallen cartoonisten wereldwijd was dit een enorme klap: ze verloren hun mogelijkheid om wereldwijd gepubliceerd te worden. De NYT Cartoon Syndicate was een van de allergrootste cartoondistributeurs, en die hielden er gewoon mee op van de ene dag op de andere. En ook Lectrr bleef achter zonder internationale distributie. Kak.

Het goeie nieuws is dat Cartoon Arts International, het New Yorkse bedrijf dat Lectrr's werk vertegenwoordigde bij de New York Times Cartoon Syndicate, nu een deal heeft gemaakt met Andrews McMeel/Universal voor de internationale (en zelfs intergalactische als je het lief vraagt) verkoop en licenties. Dit betekent dat Lectrr's internationale cartoons nu beschikbaar zijn via een van de grootste licensing-platformen van de wereld: GoComics.
Net als alle andere Cartoon Arts Int'l cartoonisten maakt Lectrr nu deel uit van de Andrews/McMeel-familie, die succesvolle strips als Garfield, Calvin en Hobbes, Peanuts en vele anderen huisvest.