Schermafbeelding_2017_08_08_om_20_01_50

Guust Flater Hommage 20 JUL 2017

Eerder dit jaar werd het jubileum al gevierd met het album "Flaters Verjaardag", een verzameling van de zestig beste en meest onvergetelijke grappen van Flater. Nu komt er dus ook nieuw werk uit in de vorm van een hommage door het kruim van de Vlaamse en Nederlandse striptekenaars.

"Het was een privilege hiervoor gevraagd te worden", reageert Merho, tekenaar van De Kiekeboes. "Guust Flater is slapstick op een manier zoals alleen de grote komieken uit 'the golden age of comedy' dat konden. Er kunnen nooit genoeg hommages aan het genie Franquin gebracht worden." Ook cartoonist Lectrr stelt dat de wereld van Guust Flater "een schitterende speeltuin is waar geen énkele tekenaar nee tegen kan zeggen".

"Gefeliciflaterd!" verschijnt op 15 november. De softcoverversie zal 7,95 euro kosten, de hardcover 14,95 euro.