[mediaimage not found]

Turnhout Terminus 29 MRT 2012

Sinds 17 maart en nog tot en met 31 oktober 2012 loopt in het Taxandriamuseum in Turnhout de expo ‘Turnhout Terminus Turnhout Centraal’. De link met het beeldverhaal is niet zozeer te vinden in de inhoud van de tentoonstelling, maar wel in de unieke catalogus die erover verschijnt. Naast de ‘gewone’ catalogus is er immers ook een stripversie verkrijgbaar: die werd getekend door Charel Cambré op scenario van Lectrr.

De tentoonstelling ‘Turnhout Terminus Turnhout Centraal’ kadert in het feestprogramma van ‘Turnhout Cultuurstad Vlaanderen 2012’. Aan de hand van zeven straffe verhalen wil de tentoonstelling de identiteit van de Kempen ontrafelen en een origineel licht werpen op de stad Turnhout en haar plaats in de wereld. De straffe verhalen krijgen raadselachtige titels mee die de nieuwsgierigheid prikkelen, bijvoorbeeld:  “Ligt de vredespijp van Sitting Bull in Turnhout?”

Wie het antwoord op deze vragen wil kennen, moet zeker een bezoek brengen aan de tentoonstelling. De zeven sterke verhalen zijn, samen met achtergrondverhalen en essays, ook terug te vinden in de catalogus. Daarnaast doet Turnhout haar naam als striphoofdstad van Vlaanderen eer aan met de stripversie van de catalogus – het resultaat van een samenwerking tussen Lectrr en Charel Cambré. De strip in kwestie kost 2 euro en is ter plekke verkrijgbaar.