ARHumenten: Lectrr Spreekt! 09 OKT 2016

http://www.arhus.be

Eén keer per maand nodigt ARhus een schrijver of een filosoof uit. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen. We luisteren naar het kloppend hart van onze cultuur en zoeken de blinde vlekken van onze samenleving op. Laat je inspireren door hun ideeën of ontmoet je favoriete schrijver in real life. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW en boekhandel De Zondvloed.

Lectrr is het pseudoniem van de Roeselaarse cartoonist Steven Degryse. Hij is ook striptekenaar, animator, scenarist en columnist. Hij debuteerde eind jaren '90 met een dagelijkse cartoon op het internet, en werd al snel opgepikt door allerlei media. Zijn cartoonreeks 'Hara Kiwi' loopt sinds 2004 in media in binnen- en buitenland. Sinds 2011 is hij huiscartoonist bij De Standaard.

Steven - Lectrr - Degryse brengt een verhaal tussen sérieux en humor in, bij momenten wordt het ook iets van een stand-up comedian. Hij vertelt over zijn werk, zijn inspiratie, de grenzen van de vrije meningsuiting (kan er met alles worden gelachen?), de aanslagen bij Charlie Hebdo ... maar ook over de rol van de Rumbeekse bibliotheek in zijn werk!